Laat uw ladders regelmatig keuren door een specialist

Wanneer u met ladders en trappen werkt, dient u deze regelmatig te laten keuren. Dit is verplicht volgens de NEN 2484 norm. Hiervoor kunt u een specialist als Omega Training & Inspectie inschakelen. Zij zijn onder andere gespecialiseerd in het keuren van fabrieksmatig gemaakte ladders. Het doel van een inspectie is het ontdekken van gebreken die zich na ingebruikneming kunnen voordoen en gevaar opleveren. Het is van belang dat u de ladders een keer per jaar laat keuren. De keurmeester ladders en klimmateriaal voorziet na de keuring uw ladders van een keuringsticker en hierop kunt u aflezen wanneer de volgende keuring dient plaats te vinden. Naast het keuren van uw ladders kan Omega Training & Inspectie u ook van dienst zijn als NEN 1010 installatie tester.

NEN 1010 installatie tester worden?

Wilt u een NEN 1010 installatie tester worden? Dan dient u hiervoor een training te volgen. Deze volgt u eenvoudig via Omega Training & Inspectie. Tijdens deze cursus leert u op een praktische manier alles wat u moet weten om een professionele NEN 1010 installatie tester te worden. Zo bent u volledig op de hoogte van de Nederlandse normen die gelden voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties. Heeft u al eerder een cursus gevolgd maar wilt u uw kennis over de NEN 1010 norm opfrissen? Dan kunt u zich ook inschrijven. Naast de cursus voor NEN 1010 installatie tester, biedt de specialist diverse andere cursussen. Zo kunt u leren om ladders te keuren of woningen te inspecteren. 

Schakel de specialist in voor het deskundig keuren van uw ladders

Wanneer heeft u uw ladders voor het laatst laten keuren? Het is van belang dat u dit regelmatig doet. Omega Training & Inspectie kan u hierbij van dienst zijn. De inspecteurs van dit bedrijf zijn gespecialiseerd in het keuren van ladders, trappen, rolsteigers en ander klimmaterieel. Maar op basis waarvan keuren zij uw ladders? Hierbij hanteren zijn het Arbeidsomstandighedenbesluit en diverse NEN normen. Een van de belangrijkste normen op dit gebied is de NEN 2484. Deze NEN norm beschrijft de eisen die in Nederland worden gesteld aan de constructie, het onderhoud, het gebruik en de beproevingen van ladders, trappen en ander materieel. Naast het keuren van uw ladders, zijn zij u ook van dienst als NEN 1010 installatie tester en bieden ze een opleiding tot tester van installaties volgens de NEN 1010 norm.

Laat uw ladders regelmatig keuren door een specialist


Tagged with

Garantiebanen vult u in dankzij een groot bestand in Midden- en West Brabant

Personeelsvraagstukken, daar krijgt ieder bedrijf vroeg of laat mee te maken. En dan komt de term garantiebaan nog weleens om de hoek kijken. Hoe lost u uw personeelsvraagstukken het beste op? Daar kan een specialist als WerkgeversServicepunt West-Brabant u bij helpen. Deze specialist beschikt namelijk over het grootste werkzoekendenbestand van heel West-Brabant. Op die manier worden uw vacatures altijd op een goede manier ingevuld. De specialist let daarbij ook op maatschappelijke verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld met het creëren van garantiebanen. Garantiebanen zijn beschikbaar voor mensen met een beperking. Kwaliteit bieden met het opvullen van vacatures met de meest geschikte mensen en daardoor financiële voordelen bewerkstelligen: dat is waar de specialist voor staat.

Garantiebanen realiseren? De specialist helpt!

U heeft gehoord van garantiebanen en nu vraagt u zich of dit iets is om in uw organisatie te implementeren. Wat meer informatie over garantiebanen zou dan welkom zijn, niet? WerkgeversServicepunt West-Brabant, specialist in personeelsservice, kan u helpen bij het vinden van de juiste mensen voor garantiebanen. De specialist kan u allereerst alles vertellen over regelgeving, subsidies, personeel en de arbeidsmarkt. Daarnaast zorgt de specialist ervoor dat alle regelingen en diensten van de betrokken partners op een rijtje worden gezet. Op die manier worden uw personeelsvraagstukken u direct uit handen genomen en kunt u zich richten op uw bedrijfsprocessen. De specialist zorgt ervoor dat er altijd passende medewerkers worden gevonden, die passen in uw bedrijf én een toegevoegde waarde vormen voor uw bedrijf.

Specialist biedt bij realisatie garantiebanen kosteloze bedrijfsanalyse, werving en selectie

U wilt wel gebruikmaken van de mogelijkheid voor garantiebanen, maar u heeft niet de tijd of de zin om hier veel van uw eigen tijd in te steken. Doe dat dan ook vooral niet! De specialist biedt u diverse voordelen. Zo vormt de specialist één aanspreekpunt voor alle informatie op het gebied van regelgeving, subsidies, personeel en de arbeidsmarkt. Daarnaast maakt de specialist een kosteloze bedrijfsanalyse en zorgt deze voor kosteloze werving en selectie. Wilt u bijvoorbeeld garantiebanen creëren binnen uw bedrijf? Dan helpt de specialist bij alles dat met de realisatie daarvan te maken heeft. Zo zorgt de specialist ervoor dat u het juiste personeel vindt voor de garantiebanen en u zich kunt blijven focussen op uw belangrijkste bedrijfsprocessen.

Garantiebanen vult u in dankzij een groot bestand in Midden- en West Brabant


Tagged with

Outplacement als doekje voor het bloeden?

Outplacement wordt vaak door werkgevers voorgesteld wanneer deze van plan zijn werknemers te ontslaan. Over outplacement wordt soms wat lacherig gedaan maar uit recent onderzoek blijkt in ieder geval dat het volgen van een outplacementtraject de acceptatie van het ontslag dragelijk maakt.

Vaak zie je dat mensen die net ontslagen zijn gaan solliciteren op allerlei vacatures, zonder eerst stil te staan bij het ontslag zelf. Voor het accepteren van het ontslag neemt men vaak te weinig tijd, waardoor de kans zelfs groter wordt dat ook de nieuwe baan eindigt in een onoverkomelijk ontslag. Dit geeft vaak ook een scheef beeld op je cv waardoor het solliciteren naar een andere baan weer moeilijker wordt. Begeleiding door een outplacementbureau kan dit helpen voorkomen.

Vaak ervaart men het ontslag als falen. Ik ben niet goed genoeg. De reactie “ze hebben een vies spelletje gespeeld”, is een vaak horende klacht.

Dit zijn eigenlijk de reacties die een tegenovergesteld effect hebben op het verwerkingsproces dus ook op het vinden van een nieuwe baan en zelfs op het verdere verloop van iemands carrière.

Het erkennen van je talenten, maar ook je minder sterke kanten is erg belangrijk. Je kan ook te ambitieus zijn waardoor het halen van je doelen niet realistisch is. Te weinig ambitie is ook niet goed, dit is iets wat werkgevers niet willen. Dit komen we tegen bij standaard brieven, een te anoniem cv, slecht voorbereid zijn op sollicitatiegesprekken, etc. Je moet jezelf wel altijd blijven uitdagen.

Outplacement en balans tussen werk en privé

Het is bijna een modewoord! Als het thuis goed gaat, gaat het op je werk ook goed. Maar niets is minder waar. In outplacementtrajecten staan we altijd stil bij de optimale balans tussen werk en privé. We gaan niet in iemands privéleven wroeten, maar indien er privéproblemen zijn die de weg naar een nieuwe baan bemoeilijken proberen we tijdens een outplacementtraject wel handvatten te geven om aan een oplossing te werken of de problemen beheersbaar te maken.

Twijfelen aan jezelf is heel normaal

Als je net je baan hebt verloren dan is het logisch dat je aan jezelf gaat twijfelen. Die twijfel hoeft helemaal niet verkeerd te zijn. Neem de tijd om uit te vinden wat je echt wilt, maar ook wat je kan. Wees duidelijk naar jezelf én je omgeving.

Vaak is dit een goede methode voor het verwerken van je ontslag. Maar ook het stellen van vragen helpt. Waar sta ik nu? Wat zijn de mogelijkheden? Hoe ga ik die onderzoeken? Wat is daar voor nodig?

Het trechteren van al die vragen is mogelijk. Om dit te versnellen, is het helemaal niet verkeerd en zelfs aan te raden om met iemand te klankborden. Vooral iemand met veel praktijkervaring en veel parate kennis van bijv. de arbeidsmarkt. Dit vergemakkelijkt niet alleen het proces van het vinden van ander werk maar vergroot ook het zelfvertrouwen en het bewust zijn van je kwaliteiten.

Rein Reddingius is Senior Consultant bij Werkcontact Outplacement & Re-integratie

Outplacement als doekje voor het bloeden?


Tagged with