Comfortabel en flexibel op de weg met e-scooters

Flexibel bewegen, tijd en energie besparen zonder schadelijke CO2-uitstoot is geen verre toekomstdroom meer. De belangstelling voor elektrische mobiliteit groeit, vooral in de grote steden! Als alternatief voor pedaal- of motorfietsen of klassieke scooters bieden zogenaamde e-scooters (ook wel elektrische scooters genoemd) een handige manier om snel en gemakkelijk van A naar B te komen, vooral in binnenstedelijke gebieden. Maar wat zijn nu precies e-scooters?

 

 

 

E-scooters zijn elektrische scooters

Pas sinds kort mogen e-scooters rijden op de openbare weg en fietspaden. De overheid brengt de regeling voor kleine elektrische voertuigen in werking. We geven informatie over het onderwerp e-scooters: Hoe snel gaan de elektrische scooters? Hoe lang gaat een e-scooter batterij mee en hoe wordt hij opgeladen als hij langzaam leeg raakt?
 
Tal van bedrijven en start-ups werken al aan een huuraanbod voor elektrische scooters in de grote steden. Zo zijn de praktische scooters naast huurfietsen, autodelen en elektrische scooters voor de verhuur toegevoegd aan het emobiliteitsaanbod, om zo een praktisch transportmiddel te bieden voor korte afstanden met verschillende e-scooter accu’s keuze. In sommige Amerikaanse steden, maar ook in Parijs, Wenen of Moskou, maken de huurscooters met elektrische motor al deel uit van het stadsbeeld.

Naast de grote en goed gefinancierde Amerikaanse shareingproviders Bird and Lime zijn er sinds juni verschillende Europese aanbieders gelanceerd. Zij hebben hun eerste ervaringen opgedaan in andere Europese landen. Vanaf eind juni zijn ze ook in Nederlandse steden begonnen. Ondertussen is de Amerikaanse Sharing Mobility-gigant Uber met zijn rode elektrische scooters ook in Europese steden vertegenwoordigd.
 
Bewoners en bezoekers in veel grote Nederlandse steden kunnen zich verheugen op een aantrekkelijk en flexibel alternatief voor het huren van een fiets, scooter of elektrische auto. Hoewel de elektrische scooters een comfortabele manier zijn om zich in de stad te verplaatsen voor senioren. Zijn mensen met bijvoorbeeld een beperkte loopvaardigheid of een handicap niet toegestaan om op een escooter te rijden omdat dit een verhoogd verkeersrisico met zich mee zou brengen.
 

Escooters snelheid

De maximaal toegestane snelheid voor elektrische scooters die op fietspaden en wegen mogen rijden is 20 km/u. De basisuitrusting van de e-scooters moet bestaan uit een stuur, twee onafhankelijk werkende remmen, richtingaanwijzers, bel of claxon en een duidelijk zichtbare kenteken. E-scooters bestuurders moeten minstens 14 jaar oud zijn, een rijbewijs is verplicht. De meeste aanbieders van e-scooters stellen een minimumleeftijd van 18 jaar vast voor het gebruik van hun elektrische scooters. Het rijden met gemotoriseerde skateboards of crosswise companions, zogenaamde hoverboards met twee zijwielen, is nog steeds verboden op de openbare weg en paden.Tagged with

Waarom een aanhanger rijbewijs?

Wil jij graag je aanhanger rijbewijs Enschede halen maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen of waarom je een aanhanger rijbewijs Enschede nodig hebt? Een aanhanger rijbewijs heb je nodig wanneer je meer dan 3500kg gaat trekken, dit gewicht is inclusief het gewicht van de auto. Als je minder dan 3500kg trekt mag je gewoon met je rijbewijs B blijven rijden. Om je aanhanger rijbewijs in Enschede te halen moet je sowieso in het bezit zijn van een B rijbewijs. Een aanhanger rijbewijs wordt aangeduid met E. Dus wanneer je in het bezit bent van een autorijbewijs met een aanhanger rijbewijs wordt dit aangeduid met BE. Een aanhanger rijbewijs kun je eenvoudig in Enschede behalen.

Met de aanhanger door Enschede rijden

Moet je wel eens grote hoeveelheden vervoeren of bijvoorbeeld een grote kast? Dan is een aanhanger rijbewijs Enschede super handig. Je hoeft dan niet meer je achterbank in te klappen om alle spullen te vervoeren. Met een aanhanger rijbewijs Enschede heb je een stukje meer vrijheid en het is vooral handig voor verhuizingen of wanneer je bijvoorbeeld puin gaat storten. Let er echter wel op dat jouw auto de aanhanger moet kunnen trekken, het is natuurlijk zonde als de auto dit niet kan en je hierdoor problemen ondervind. Wat de kosten van een aanhanger rijbewijs zijn is afhankelijk van de rijschool en degene wie natuurlijk de auto bestuurd. Tijdens een proefles wordt vaak gekeken hoeveel lessen er nodig zijn en wordt er samen naar het examen toegewerkt. Wanneer je voor je aanhanger rijbewijs Enschede gaat dan rijd je vaak ook af in Enschede. Je bent hier dan bekend en kent alle knelpunten in het gebied. Ook voer je bijzondere verrichtingen uit net zoals bij een gewoon praktijkexamen. Wanneer je voor dit examen bent geslaagd krijg je een BE rijbewijs en mag je met de aanhanger gaan rijden.

Waarom een aanhanger rijbewijs?

Bent u al bekend met schuifpuien?

Tegenwoordig zijn er schuifpuien op de markt, echter is nog maar een klein deel van de mensen bekend met dit begrip. Om dit even aan u duidelijk te maken, schuifpuien zijn lange glazen wanden die opgeschoven kunnen worden, dit dient als deur. Een schuifpui wordt eigenlijk altijd tussen woonkamer en achtertuin of terras gemonteerd. Schuifpuien worden aangeboden door weinig bedrijven, in de regio is Schipper Ede een hele bekende, dit is niet zonder reden, want de recensies van klanten zijn erg goed en ik heb er zelf ook hele goede ervaringen mee. In deze blog zal ik u een aantal voordelen van schuifpuien vertellen, misschien dat u hierna wel besluit om een kijkje te nemen in de showroom van Schipper Ede.

De voordelen van schuifpuien

Er zijn veel voordelen verbonden aan schuifpuien, in deze alinea zal ik de belangrijkste eens kort op een rijtje zetten. Ten eerste zorgt een schuifpui ervoor dat u veel licht in uw kamer krijgt, het is van glas, je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te bedenken dat hier meer zonlicht doorheen komt dan door beton. Dit zorgt er dus voor dat de woonkamer een stuk vrolijkere sfeer krijgt en het minder somber wordt. Het tweede voordeel is dat de doorgang tussen terras en woonkamer veel ruimer wordt, dit is vooral handig met het verplaatsen van grote spullen of met feesten en partijen waarbij grote groepen mensen in huis heen en weer wandelen. Schipper Ede doet bij u tevens de montage van de schuifpuien, dit kost hen nog geen twee dagen, inclusief de sloop van de muur die er oorspronkelijk stond. Het is ook mogelijk dat zei dit in het weekend doen indien u druk bent met werk of wat dan ook, de monteurs komen wanneer het u schikt.

Wilt u meer zien?

Natuurlijk snap ik dat u nog geen goed beeld hebt kunnen vormen van schuifpuien na het lezen van deze blog. Daarom is mijn advies om eens bij Schipper Ede binnen te stappen en een kijkje te nemen in de showroom. Dit zorgt ervoor dat mijn verhaal wat visuele ondersteuning krijgt en u kunt afwegen of u een schuifpui aanschaft of het houdt bij uw krappe achterdeur.

Bent u al bekend met schuifpuien?

Meer dan Volkswagen alleen

Ook wel bekend als de Volkswagen Group, is de op één na grootste autoproducent ter wereld. Toyota mag zich nog steeds de nummer één noemen, tot groot ongenoegen van Volkswagen. Samen met General Motors is er al jaren een veldslag aan de gang. De drie grootsten strijden om de wereldtitel en het blijft erom spannen. De Volkswagen Group heeft zijn sporen duidelijk verdiend. In de afgelopen jaren hebben zij onder andere Seat, Porsche en Audi weten te bemachtigen.

Buitenlands succes

Dat Hitler destijds opdracht heeft gegeven dit automerk te gaan fabriceren, is algemeen bekend. Zijn doel was een betaalbare auto op de markt te brengen, voor het volk. De bekende Kever werd als eerste geproduceerd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de autofabriek ook gebruikt voor oorlogsdoeleinden en startte de fabrikant met het produceren van onder andere gevechtsvoertuigen. De Duitse fabrikant is geliefd in heel Europa, maar in China is deze het meest populair. Ook in veel Zuid-Amerikaanse landen is het merk favoriet en dit is te danken aan de betaalbaarheid en betrouwbaarheid. 

Een ware wedloop

Een VW Caddy lease is vooral populair onder ondernemers. Niet alleen grote ondernemers lopen ermee weg, ook de kleine is om. Grote concerns leasen de Caddy of Transporter aan de lopende band en hebben inmiddels een compleet wagenpark opgebouwd. Welke uitdaging rest de fabrikant dan nog? Volkswagen heeft maar éen doel en dat is de wereldmarkt veroveren! Helaas gaat dit niet zonder slag of stoot en wordt de fabrikant omringd door geduchte concurrenten. Ook opkomende automerken moeten ervoor zorgen dat Volkswagen alert blijft en niet aan positie verliest. Met name door de innovatiedrang van Toyota en General Motors, zoals het ontwikkelen van elektrische auto’s en een constante verandering in het design, blijft het lastig om de nummer 1 positie te bemachtigen.

Meer dan Volkswagen alleen


Tagged with

Lenen of leasen?

De gevreesde dag is aangebroken. Je wilt je auto starten, maar tevergeefs. De motor geeft het op, de accu wilt ook niet meer mee en op de koop toe barst het sterretje in de voorruit helemaal los. Met andere woorden: je auto is broodnodig aan vervanging toe. Omdat je dagelijks de weg op moet kan je niet anders dan meteen te kijken voor een nieuwe auto. Nu horen we je denken dat er ook nog zoiets bestaat als het openbaar vervoer. Maar reken eens uit hoe lang het voor jou duurt eer je bij de eerste tram- of treinhalte bent. Zeg nu zelf, die route wil je niet elke ochtend doen.

Optie 1: lenen

Laten we daarom meteen overgaan tot de eerste optie. Je kunt geld lenen bij de bank, want op je rekening staat er misschien wel voldoende geld voor een tweedehandsauto, maar dat geld wil je liever sparen voor andere zaken. Dan kan je dus naar de bank stappen om een autolening te krijgen. Het voordeel hiervan is dat je een autolening meestal in minimaal 2 tot maximaal 5 jaar kunt afbetalen. Ook is de auto dan helemaal van jou, jouw eigendom. Het grote nadeel is natuurlijk de rente die erbij komt kijken. Er moet dus een betere optie zijn.

Optie 2: leasen

En die is er! Het heet leasen ofwel huren. Een auto huren? Jawel, want bedrijven doen het al jaren. En ook steeds meer en meer particulieren vinden hun weg naar een leasemaatschappij. Neem vandaag nog een kijkje op een website van een leasemaatschappij. Wil je bijvoorbeeld een Citroën Berlingo leasen? Dan zitten alle verzekeringen, de wegenbelasting en de afschrijving van de auto al in het maandelijks bedrag. Het mooiste van dit alles is dat je om de zoveel jaar van auto wisselt.

Lenen of leasen?


Tagged with

Een auto van de zaak

Wanneer je voor je werk een auto nodig hebt, dan kan het zinvol zijn om je te verdiepen in de mogelijkheden van auto lease. Zeker als je de wagen intensief gebruikt voor je werkzaamheden, wanneer je iedere dag weer veel kilometers maakt of als je bijvoorbeeld veel materialen moet vervoeren, kan een lease auto heel wat voordelen bieden. Zo heb je de mogelijkheid om uit een groot scala aan auto’s te kiezen, en de auto samen te stellen in een uitvoering die past bij jouw wensen en voorkeuren. Maar wat zijn nu eigenlijk de grootste voordelen van een lease auto?

Een vast maandbedrag

Eén van de grootste voordelen van een lease auto is natuurlijk het feit dat je een vast bedrag per maand betaalt, waarmee vrijwel alle kosten van de auto gedekt zijn. Met een lease auto kom je dus niet meer voor onverwachte kosten te staan. Zeker voor zelfstandige ondernemers is dit een fijn en geruststellend idee. Een auto is immers een flinke kostenpost, en als er onverwacht iets gerepareerd moet worden dan kunnen de kosten snel oplopen. Door te leasen weet je precies wat je auto iedere maand kost. Daarnaast rijd je in een nieuwe auto, voorzien van alle moderne gemakken en technieken. 

Een auto met veel ruimte

Wanneer je op zoek bent naar een lease auto met veel laadruimte, dan is een Renault Trafic leasen een goede optie. De Renault Trafic is beschikbaar in zeer veel verschillende versies, zodat je altijd kunt kiezen voor een uitvoering die past bij wat jij nodig hebt. Zo kun je hem bijvoorbeeld inrichten met tussenschotten, een inwendig imperiaal en diverse vloeren, afhankelijk van de eisen die jouw werkzaamheden stellen aan de wagen. Ook kun je gaan voor een extra lange laadruimte en kun je kiezen v oor een enkele of een dubbele cabine.

Een auto van de zaak


Tagged with

Een occasion kopen doe je waar het goedkoop is

Een occasion is als het ware een buitenkansje en dus wil je een occasion kopen waar het goedkoop is. Gelukkig zijn er wat dat betreft vele opties hoewel dat natuurlijk ook direct een nadeel is. Want waar ga je een goede occasion vinden die zowel goedkoop is als van uitstekende kwaliteit? Waar kun je een echte goedkope occasion kopen die ook nog eens goed is nagekeken. Gelukkig zijn er websites en autobedrijven die deze zoektocht een stuk makkelijker maken.

Waarom een occasion kopen?

Een occasion is Frans voor buitenkansje of aanbieding. Dit maakt meteen duidelijk waarom je een occasion zou willen kopen. Een occasion is in de Nederlandse benaming namelijk een tweedehands auto, maar niet zo maar een tweedehands auto. Het is een buitenkansje in termen van financiën en kwaliteit. Een auto waar je niet veel voor betaald, maar wel heerlijk in kunt rijden. Dat is waarom een occasion kopen een goed idee. Als je een occasion kopen wilt, dan kun je dat vandaag nog regelen. Online kun je een afspraak maken en direct een occasion kopen.

Een occasion kopen doe je waar het goedkoop is


Tagged with

Makkelijk en betrouwbaar: een bedrijfsauto leasen

Ben je toe aan een nieuwe lease auto? Maar zie je op tegen de hoge kosten die de aanschaf van zo’n wagen met zich mee brengt? Misschien moet je dan eens overwegen om een bedrijfsauto te gaan leasen. Een bedrijfsauto leasen is namelijk heel makkelijk en snel te regelen, en kan je veel hoge en onverwachte kosten besparen. Zeker als je veel op de weg bent of als je voor je onderneming afhankelijk bent van een betrouwbare wagen, is het de moeite waard om je te verdiepen in de mogelijkheden om een auto te leasen. 

Waar kun je een bedrijfsauto leasen

Je kunt een bedrijfsauto leasen bij verschillende leasemaatschappijen. Het is aan te raden om je hier goed in te verdiepen, want elke maatschappij kent uiteraard zijn eigen voorwaarden. Als je de voorwaarden van een aantal verschillende leasemaatschappijen naast elkaar legt, kun je uitzoeken welke maatschappij het beste bij je past. Er kunnen bijvoorbeeld verschillen zijn in de mate waarin de kosten voor brandstof door de leasemaatschappij worden betaald. Maar ook kan het voorkomen dat een bepaald merk auto bij de ene leasemaatschappij voordeliger te leasen is dan bij een andere maatschappij. Als je een specifieke auto in gedachten hebt, kan het dus lonen om de lease prijs van verschillende maatschappijen te vergelijken.

Vaste kosten, geen verrassingen

Als je een bedrijfsauto leaset, dan kun je vooraf precies berekenen wat deze wagen je maandelijks gaat kosten. Je kunt online verschillende rekenhulpen vinden, maar je kunt ook de leasemaatschappij vragen om een berekening voor je te maken. Alle kosten die tijdens de lease periode voor de auto gemaakt worden, zoals onderhoudsbeurten of kosten voor een reparatie, worden betaald door de leasemaatschappij. Je komt dus nooit voor verrassingen te staan en betaalt alleen de vaste kosten die je vooraf hebt berekend.

Makkelijk en betrouwbaar: een bedrijfsauto leasen


Tagged with

Waar kan ik goedkoop een auto leasen?

Een auto leasen kan op twee manieren. Je kunt het regelen bij de dealer van je favoriete merk, maar het kan ook via een leasemaatschappij. Vooral die laatste laten zich heel gemakkelijk vergelijken via internet. Er zijn vergelijkingswebsites online waar je je voorkeuren qua merk en type kunt invoeren en dan krijg je een ruwe schatting van de leaseprijs. Het hangt dan nog wel van wat andere factoren af hoeveel je uiteindelijk gaat betalen voor je leaseauto. Het maandbedrag wordt pas berekend als alle factoren die een rol spelen zijn meegewogen. En soms valt er ook nog wat te onderhandelen.

Schadevrije jaren

Als je al een aantal jaren je rijbewijs hebt en je hebt geen door jouw schuld veroorzaakte schade gehad, dan is dat gunstig bij het aangaan van een leasecontract. Goedkoop auto leasen doe je vooral als je veel schadevrije jaren hebt want dat scheelt aanzienlijk in de leaseprijs. De leasemaatschappij gaat er dan namelijk van uit dat je voorzichtig rijdt en dat je ook in de periode dat je bij hen een auto leaset geen schade zal veroorzaken. Of dat zo is moet natuurlijk nog blijken, maar bij de aanvang van het contract kun je er zeker voordeel van hebben.

Het internet is de beste startplaats

Het internet is het beste beginpunt voor je zoektocht naar een geschikte leaseauto. Je kunt de websites van de leasemaatschappijen gemakkelijk vinden met de zoekmachine en daarnaast zijn er websites waar je ervaringen van andere klanten kunt lezen. Ook die kunnen belangrijk zijn om je keuze te bepalen. Als je voor je bedrijf meerdere auto’s wilt leasen is het vaak mogelijk om een gunstige deal te sluiten, je hebt dan immers een goede onderhandelingspositie.

Waar kan ik goedkoop een auto leasen?


Tagged with

Bedrijfsauto leasen, waarom niet?

Als ondernemer op zoek naar een nieuwe bedrijfsauto heb je de keuze tussen leasen en kopen. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen. Als je weet welke argumenten voor jou van belang zijn, kun je afwegen of je het beste af bent met een gekochte of geleaste auto. In dit artikel vind je de voordelen van leasen. Elders op deze site kun je de voordelen van kopen vinden. 

Voordelen bij het aangaan van een leasecontract

Een leasecontract loopt één tot vijf jaar. Daarna kun je een nieuw contract afsluiten, voor een nieuwe auto. Wil je dus graag steeds een nieuw model als visitekaartje voor je onderneming, dan is een bedrijfsauto leasen echt wat voor jou. Nieuwere auto’s zijn meestal ook energiezuiniger en produceren minder uitstoot dan oudere. Daarnaast heb je steeds de nieuwste veiligheidsmaatregelen. Alles zonder ineens een groot bedrag kwijt te zijn. En mocht je juist willen bezuinigen door een occasion te nemen, dan zijn er genoeg leasemaatschappijen die betrouwbare gebruikte auto’s aanbieden. Geen gedoe met de tweedehandsmarkt dus. 

Wanneer je de auto eenmaal hebt

Loopt je leasecontract, dan ervaar je het grootste voordeel van je bedrijfsauto leasen: je maandelijkse lasten staan vast en je hebt geen onverwachte uitgaven. Reparatiekosten en onderhoud worden door de leasemaatschappij betaald. Bij de meeste contracten is ook pechhulp inbegrepen. Dat spaart je niet alleen geld, maar ook tijd en zorgen: is er iets met je auto aan de hand, dan hoef je alleen de leasemaatschappij te bellen en alles wordt geregeld, afhankelijk van je contract tot aan vervangend vervoer toe. Lease kan ook goedkoper uitpakken dan koop, afhankelijk van welke auto je wilt en de looptijd van het contract. Vooral kleinere auto’s kunnen goedkoper zijn bij lease. Last but not least: je blijft nooit zitten met een gebruikte auto die je moet zien kwijt te raken

Bedrijfsauto leasen, waarom niet?


Tagged with