Wistjij

Hoe haalt u het meest uit de verkoop van uw caravan?

Waarom uw caravan verkopen?

Al jaren is de caravan één van de populairste manieren van kamperen. Wie heeft er geen fijne herinneringen aan het kamperen met de sleurhut? Waarom zou u dan uw caravan willen verkopen? Allereerst kost stalling op jaarbasis een paar honderd euro: of u de caravan nou wel of niet gebruikt. Verder is het zonder caravan een stuk sneller en veiliger rijden naar uw bestemming. Het kan ook zijn dat uw kinderen liever niet meer mee gaan en dat de caravan dan te groot wordt voor u. Of misschien wilt u liever meer comfort.
Wat de reden ook is, het is mooi als u er nog een leuk bedrag aan overhoudt. In dit artikel gaan we in waar u op moet letten bij het caravan verkopen, zodat u het meeste uit de verkoop haalt.

Hier moet u op letten bij de verkoop

 

 • Allereerst moet u bepalen of u de caravan zelf wilt verkopen of misschien via een caravanbedrijf. Bij de laatste optie wordt u veel werk uit handen genomen en het is de snelste optie. De kosten van de verkoop zijn wel hoger, waardoor de opbrengst lager zal zijn dan wanneer u zelf verkoopt.
 • Als u zelf besluit om uw caravan te verkopen, zorg dan voor een goede waardebepaling. Online zijn er diverse sites te vinden waarmee eenvoudig een verkoopprijs vast te stellen is. Let u op de staat van de caravan, het bouwjaar en de eventuele extra’s. Mocht u er zelf niet uitkomen, dan zijn er ook bedrijven die deze waardepaling voor u kunnen doen.
 • Zorg bij het caravan verkopen voor een duidelijke advertentie. Geef daarin zoveel mogelijk informatie. Leuk weetje: hoe langer de advertentietekst, hoe betrouwbaarder u overkomt. Zorg in elk geval voor informatie over: merk, bouwjaar, staat van caravan en banden, aantal keer gebruikt, afmetingen en gewicht, prijs, eventuele extra’s, indeling, aantal slaapplekken, is er gerookt of zijn huisdieren meegeweest, informatie over stalling. Mocht u niet alles meer weten, dan kunt u altijd een kentekencheck doen. Zo heeft u snel alles in één overzicht.
 • Maak goede foto’s. Zorg dat de caravan is opgeruimd en schoongemaakt.
 • Promoot uw caravan online, bijvoorbeeld via verkoopsites.
 • Zorg voor een vrijwaringsbewijs, zodat u na verkoop kunt bewijzen dat de caravan niet meer uw eigendom is.

Wij wensen u veel succes bij de verkoop van uw caravan en wij hopen u met dit artikel een eindje op weg geholpen te hebben. Veel plezier met hoe dan ook uw vakantie gaat doorbrengen.

 


Auto chippen voor meer power

Je hebt nu de auto gekocht waar je zolang voor hebt gespaard. De eerste paar maanden ben je er helemaal tevreden mee, maar na een tijdje begin je te twijfelen aan iets. Hij zou toch wat sneller mogen, wat meer power mogen hebben. Wat je hier aan kunt doen? Nou, je zou de auto weer kunnen verkopen en gaan kijken voor iets met meer vermogen en koppel. Dit wil je natuurlijk niet. Na al die tijd gespaard te hebben voor deze auto ga je hem toch zeker niet weg doen? Nee. Er is namelijk een andere manier. Je kunt ervoor kiezen om je auto te laten chippen.

 

Wat betekent dit precies?

Zoals eerder aangegeven wordt chiptuning vaak toegepast om het vermogen van een auto een boost te geven, vaak heeft dit ook tot gevolg dat het brandstofverbruik van de auto drastisch word verminderd. Dit werkt als volgt: elke auto van het moderne tijdperk heeft een boordcomputer, de ECU (electronic control unit). De ECU regelt onder andere hoeveel brandstof er wordt ingespoten, het tijdstip van ontbranding en de druk van de turbo. De software van deze boordcomputer is begrenst en aangepast om het type van de motor. Vanuit de fabriek wordt deze software zodanig geprogrammeerd dat de motor van de auto altijd een stuk onder de maximale belasting. Hier zit dus ruimte om vermogenswinst te behalen.   Tijdens het chiptuning-proces wordt de ECU opnieuw ingesteld. Mits dit op de juiste manier word uitgevoerd kan de algemene prestatieverbeteting van de auto oplopen tot ongeveer 40%. Dit gaat dan om de topsnelheid (vermogen) en om de trekkracht (koppel). Bij atmosferische motoren ligt dit percentage lager, rond de 10%. Het chippen van auto’s is compleet legaal in Nederland. Rij je lease, check vooraf dan altijd even wat de voorwaarden zijn in het leasecontract. Vaak zijn leasemaatschappijen geen fan van chiptuning.

 

 

 

Mijn auto laten chippen

Heb jij interesse in chiptuning veldhoven? Zorg er dan altijd dat dit door vakmensen doen. Zo beperk je de risico’s en weet je zeker dat het hele proces in goede handen is. Voor meer informatie kun je een chiptuner altijd om advies op maat vragen.

 

https://www.cts-chiptuning.com/chiptuning-veldhoven


Tagged with

KM registratie ook nodig bij Verklaring geen privégebruik auto

Het bijhouden van een kilometerregistratie kan verschillende doeleinden hebben. Zo gebruiken veel ZZP’ers een km registratie om de zakelijke kilometers te declareren voor €0,19 per kilometer. Een km registratie kan ook bijgehouden worden als u een auto van de zaak heeft en de bijtelling wilt voorkomen. En heeft u een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ getekend, dan is het alsnog verstandig om een kilometerregistratie bij te houden.

 

Wat is een Verklaring geen privégebruik auto?

U tekent een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ als u over de auto van de zaak geen bijtelling wilt betalen. Hiermee kunt u aantonen dat u op jaarbasis niet meer dan 500 km privé met de auto heeft gereden. Dat is nog niet alles, want om dit aan te kunnen tonen dient er een km registratie bijgehouden te worden.

Wat houdt een kilometerregistratie in?

In een kilometerregistratie noteert u het merk, type en kenteken van de auto, de periode wanneer u de auto tot uw beschikking heeft gehad en alle ritgegevens. Voor de ritgegevens noteert u per rit:

 • de datum;
 • de begin- en eindstand van de kilometerteller;
 • het vertrek- en aankomstadres;
 • de route die u hebt gereden, als u niet de meest gebruikelijke route heeft genomen;
 • of het een privérit is of een zakelijke rit;
 • de privé-omrijkilometers als tijdens een rit zowel zakelijke als privékilometers worden gereden.

 

Km registratie bij controle

Met de kilometerregistratie toont u aan dat u maximaal 500 km privé met de auto heeft gereden. Mocht u een controle krijgen vanuit de Belastingdienst, levert u de bijgehouden km registratie aan. Zij zijn al op de hoogte dat u een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ heeft. Die kunt u namelijk aanvragen via de Belastingdienst zelf. Het formulier hiervoor kunt u online aanvragen.

https://www.trackjackeurope.com/verklaring-geen-privegebruik-auto/


Tagged with

Hoe zit het met de rittenregistratie bij een autoverkoper?

Autoverhuurbedrijven beschikken vaak over een pool demoauto’s. Hierbij wordt regelmatig gewisseld van auto’s. In de praktijk zullen ook medewerkers van merkonafhankelijke autobedrijven wisselen van auto. Lastig met betrekking tot de reguliere bijtellingsregeling. Daarom is hier een praktische regeling voor getroffen.

 

De regeling

 • De hoogte van de bijtelling wordt op dagbasis bepaald.
 • Als een werknemer een auto voor een dag meeneemt, wordt de catalogusprijs van die dag aangehouden van die betreffende auto.
 • Heeft een medewerker de auto meegenomen, maar werkt hij op een bepaalde dag niet bijvoorbeeld door ziekte. Dan geldt de catalogusprijs van de auto die voor het laatst is meegenomen en nog niet naar de zaak is teruggebracht.
 • Als een werknemer helemaal geen auto meeneemt, geldt de catalogusprijs van de auto waarover de afgelopen twee maanden de meeste keren bijtelling is berekend.

 

Toezicht op administratie

Het is voor de werkgever van belang dat er goed toezicht wordt gehouden op de juistheid en volledigheid van de administratie. Dit is een eis vanuit de Belastingdienst. De werkgever moet minimaal 1 keer per maand controleren welke auto’s er aanwezig zijn, de afwezigheid van auto’s moet hij kunnen verklaren en hij moet controleren of er werknemers zijn die op die dag geen auto hebben meegenomen. Ook verkeersboetes of schademeldingen moeten worden gecontroleerd op juistheid.

Dit is een redelijke administratieve last. Ter beperking van de administratieve last heeft de BOVAG samen met de belastingdienst een convenant afgesloten over de wijze van administreren en controleren van de medewerkers bij autobedrijven.

 

Bijtelling op vaste auto

 Mits de werknemer niet te vaak wisselt van auto, kan de bijtelling ook worden gebaseerd op een vaste auto. De werkgever en de werknemer moeten hiervoor een overeenkomst opstellen. De bijtelling wordt dan berekend over auto die is opgenomen in deze overeenkomst.

 Als er dan toch dagen zijn dat de werknemer de vaste auto niet gebruikt maar een vervangende, wordt de bijtelling toch op de vaste auto gebaseerd. Hier gelden vier voorwaarden voor:

 • De werknemer kan de vaste auto om zakelijke redenen niet gebruiken. De vaste auto heeft bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt;
 • De werknemer wisselt maximaal 15 keer met een vervangende auto;
 • De werknemer mag de vervangende auto maximaal 5 dagen achter elkaar gebruiken

De gegevens van de vervangende auto worden vastgelegd en bewaard in de loonadministratie.

https://www.trackjackeurope.com/kennisbank/bijtelling/2021-2/


Tagged with

Comfortabel en flexibel op de weg met e-scooters

Flexibel bewegen, tijd en energie besparen zonder schadelijke CO2-uitstoot is geen verre toekomstdroom meer. De belangstelling voor elektrische mobiliteit groeit, vooral in de grote steden! Als alternatief voor pedaal- of motorfietsen of klassieke scooters bieden zogenaamde e-scooters (ook wel elektrische scooters genoemd) een handige manier om snel en gemakkelijk van A naar B te komen, vooral in binnenstedelijke gebieden. Maar wat zijn nu precies e-scooters?

 

 

 

E-scooters zijn elektrische scooters

Pas sinds kort mogen e-scooters rijden op de openbare weg en fietspaden. De overheid brengt de regeling voor kleine elektrische voertuigen in werking. We geven informatie over het onderwerp e-scooters: Hoe snel gaan de elektrische scooters? Hoe lang gaat een e-scooter batterij mee en hoe wordt hij opgeladen als hij langzaam leeg raakt?
 
Tal van bedrijven en start-ups werken al aan een huuraanbod voor elektrische scooters in de grote steden. Zo zijn de praktische scooters naast huurfietsen, autodelen en elektrische scooters voor de verhuur toegevoegd aan het emobiliteitsaanbod, om zo een praktisch transportmiddel te bieden voor korte afstanden met verschillende e-scooter accu’s keuze. In sommige Amerikaanse steden, maar ook in Parijs, Wenen of Moskou, maken de huurscooters met elektrische motor al deel uit van het stadsbeeld.

Naast de grote en goed gefinancierde Amerikaanse shareingproviders Bird and Lime zijn er sinds juni verschillende Europese aanbieders gelanceerd. Zij hebben hun eerste ervaringen opgedaan in andere Europese landen. Vanaf eind juni zijn ze ook in Nederlandse steden begonnen. Ondertussen is de Amerikaanse Sharing Mobility-gigant Uber met zijn rode elektrische scooters ook in Europese steden vertegenwoordigd.
 
Bewoners en bezoekers in veel grote Nederlandse steden kunnen zich verheugen op een aantrekkelijk en flexibel alternatief voor het huren van een fiets, scooter of elektrische auto. Hoewel de elektrische scooters een comfortabele manier zijn om zich in de stad te verplaatsen voor senioren. Zijn mensen met bijvoorbeeld een beperkte loopvaardigheid of een handicap niet toegestaan om op een escooter te rijden omdat dit een verhoogd verkeersrisico met zich mee zou brengen.
 

Escooters snelheid

De maximaal toegestane snelheid voor elektrische scooters die op fietspaden en wegen mogen rijden is 20 km/u. De basisuitrusting van de e-scooters moet bestaan uit een stuur, twee onafhankelijk werkende remmen, richtingaanwijzers, bel of claxon en een duidelijk zichtbare kenteken. E-scooters bestuurders moeten minstens 14 jaar oud zijn, een rijbewijs is verplicht. De meeste aanbieders van e-scooters stellen een minimumleeftijd van 18 jaar vast voor het gebruik van hun elektrische scooters. Het rijden met gemotoriseerde skateboards of crosswise companions, zogenaamde hoverboards met twee zijwielen, is nog steeds verboden op de openbare weg en paden.Tagged with
Wistjij

Waarom een aanhanger rijbewijs?

Wil jij graag je aanhanger rijbewijs Enschede halen maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen of waarom je een aanhanger rijbewijs Enschede nodig hebt? Een aanhanger rijbewijs heb je nodig wanneer je meer dan 3500kg gaat trekken, dit gewicht is inclusief het gewicht van de auto. Als je minder dan 3500kg trekt mag je gewoon met je rijbewijs B blijven rijden. Om je aanhanger rijbewijs in Enschede te halen moet je sowieso in het bezit zijn van een B rijbewijs. Een aanhanger rijbewijs wordt aangeduid met E. Dus wanneer je in het bezit bent van een autorijbewijs met een aanhanger rijbewijs wordt dit aangeduid met BE. Een aanhanger rijbewijs kun je eenvoudig in Enschede behalen.

Met de aanhanger door Enschede rijden

Moet je wel eens grote hoeveelheden vervoeren of bijvoorbeeld een grote kast? Dan is een aanhanger rijbewijs Enschede super handig. Je hoeft dan niet meer je achterbank in te klappen om alle spullen te vervoeren. Met een aanhanger rijbewijs Enschede heb je een stukje meer vrijheid en het is vooral handig voor verhuizingen of wanneer je bijvoorbeeld puin gaat storten. Let er echter wel op dat jouw auto de aanhanger moet kunnen trekken, het is natuurlijk zonde als de auto dit niet kan en je hierdoor problemen ondervind. Wat de kosten van een aanhanger rijbewijs zijn is afhankelijk van de rijschool en degene wie natuurlijk de auto bestuurd. Tijdens een proefles wordt vaak gekeken hoeveel lessen er nodig zijn en wordt er samen naar het examen toegewerkt. Wanneer je voor je aanhanger rijbewijs Enschede gaat dan rijd je vaak ook af in Enschede. Je bent hier dan bekend en kent alle knelpunten in het gebied. Ook voer je bijzondere verrichtingen uit net zoals bij een gewoon praktijkexamen. Wanneer je voor dit examen bent geslaagd krijg je een BE rijbewijs en mag je met de aanhanger gaan rijden.

Waarom een aanhanger rijbewijs?

Wistjij

Bent u al bekend met schuifpuien?

Tegenwoordig zijn er schuifpuien op de markt, echter is nog maar een klein deel van de mensen bekend met dit begrip. Om dit even aan u duidelijk te maken, schuifpuien zijn lange glazen wanden die opgeschoven kunnen worden, dit dient als deur. Een schuifpui wordt eigenlijk altijd tussen woonkamer en achtertuin of terras gemonteerd. Schuifpuien worden aangeboden door weinig bedrijven, in de regio is Schipper Ede een hele bekende, dit is niet zonder reden, want de recensies van klanten zijn erg goed en ik heb er zelf ook hele goede ervaringen mee. In deze blog zal ik u een aantal voordelen van schuifpuien vertellen, misschien dat u hierna wel besluit om een kijkje te nemen in de showroom van Schipper Ede.

De voordelen van schuifpuien

Er zijn veel voordelen verbonden aan schuifpuien, in deze alinea zal ik de belangrijkste eens kort op een rijtje zetten. Ten eerste zorgt een schuifpui ervoor dat u veel licht in uw kamer krijgt, het is van glas, je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te bedenken dat hier meer zonlicht doorheen komt dan door beton. Dit zorgt er dus voor dat de woonkamer een stuk vrolijkere sfeer krijgt en het minder somber wordt. Het tweede voordeel is dat de doorgang tussen terras en woonkamer veel ruimer wordt, dit is vooral handig met het verplaatsen van grote spullen of met feesten en partijen waarbij grote groepen mensen in huis heen en weer wandelen. Schipper Ede doet bij u tevens de montage van de schuifpuien, dit kost hen nog geen twee dagen, inclusief de sloop van de muur die er oorspronkelijk stond. Het is ook mogelijk dat zei dit in het weekend doen indien u druk bent met werk of wat dan ook, de monteurs komen wanneer het u schikt.

Wilt u meer zien?

Natuurlijk snap ik dat u nog geen goed beeld hebt kunnen vormen van schuifpuien na het lezen van deze blog. Daarom is mijn advies om eens bij Schipper Ede binnen te stappen en een kijkje te nemen in de showroom. Dit zorgt ervoor dat mijn verhaal wat visuele ondersteuning krijgt en u kunt afwegen of u een schuifpui aanschaft of het houdt bij uw krappe achterdeur.

Bent u al bekend met schuifpuien?

Wistjij

Meer dan Volkswagen alleen

Ook wel bekend als de Volkswagen Group, is de op één na grootste autoproducent ter wereld. Toyota mag zich nog steeds de nummer één noemen, tot groot ongenoegen van Volkswagen. Samen met General Motors is er al jaren een veldslag aan de gang. De drie grootsten strijden om de wereldtitel en het blijft erom spannen. De Volkswagen Group heeft zijn sporen duidelijk verdiend. In de afgelopen jaren hebben zij onder andere Seat, Porsche en Audi weten te bemachtigen.

Buitenlands succes

Dat Hitler destijds opdracht heeft gegeven dit automerk te gaan fabriceren, is algemeen bekend. Zijn doel was een betaalbare auto op de markt te brengen, voor het volk. De bekende Kever werd als eerste geproduceerd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de autofabriek ook gebruikt voor oorlogsdoeleinden en startte de fabrikant met het produceren van onder andere gevechtsvoertuigen. De Duitse fabrikant is geliefd in heel Europa, maar in China is deze het meest populair. Ook in veel Zuid-Amerikaanse landen is het merk favoriet en dit is te danken aan de betaalbaarheid en betrouwbaarheid. 

Een ware wedloop

Een VW Caddy lease is vooral populair onder ondernemers. Niet alleen grote ondernemers lopen ermee weg, ook de kleine is om. Grote concerns leasen de Caddy of Transporter aan de lopende band en hebben inmiddels een compleet wagenpark opgebouwd. Welke uitdaging rest de fabrikant dan nog? Volkswagen heeft maar éen doel en dat is de wereldmarkt veroveren! Helaas gaat dit niet zonder slag of stoot en wordt de fabrikant omringd door geduchte concurrenten. Ook opkomende automerken moeten ervoor zorgen dat Volkswagen alert blijft en niet aan positie verliest. Met name door de innovatiedrang van Toyota en General Motors, zoals het ontwikkelen van elektrische auto’s en een constante verandering in het design, blijft het lastig om de nummer 1 positie te bemachtigen.

Meer dan Volkswagen alleen


Tagged with
Wistjij

Lenen of leasen?

De gevreesde dag is aangebroken. Je wilt je auto starten, maar tevergeefs. De motor geeft het op, de accu wilt ook niet meer mee en op de koop toe barst het sterretje in de voorruit helemaal los. Met andere woorden: je auto is broodnodig aan vervanging toe. Omdat je dagelijks de weg op moet kan je niet anders dan meteen te kijken voor een nieuwe auto. Nu horen we je denken dat er ook nog zoiets bestaat als het openbaar vervoer. Maar reken eens uit hoe lang het voor jou duurt eer je bij de eerste tram- of treinhalte bent. Zeg nu zelf, die route wil je niet elke ochtend doen.

Optie 1: lenen

Laten we daarom meteen overgaan tot de eerste optie. Je kunt geld lenen bij de bank, want op je rekening staat er misschien wel voldoende geld voor een tweedehandsauto, maar dat geld wil je liever sparen voor andere zaken. Dan kan je dus naar de bank stappen om een autolening te krijgen. Het voordeel hiervan is dat je een autolening meestal in minimaal 2 tot maximaal 5 jaar kunt afbetalen. Ook is de auto dan helemaal van jou, jouw eigendom. Het grote nadeel is natuurlijk de rente die erbij komt kijken. Er moet dus een betere optie zijn.

Optie 2: leasen

En die is er! Het heet leasen ofwel huren. Een auto huren? Jawel, want bedrijven doen het al jaren. En ook steeds meer en meer particulieren vinden hun weg naar een leasemaatschappij. Neem vandaag nog een kijkje op een website van een leasemaatschappij. Wil je bijvoorbeeld een Citroën Berlingo leasen? Dan zitten alle verzekeringen, de wegenbelasting en de afschrijving van de auto al in het maandelijks bedrag. Het mooiste van dit alles is dat je om de zoveel jaar van auto wisselt.

Lenen of leasen?


Tagged with
Wistjij

Een auto van de zaak

Wanneer je voor je werk een auto nodig hebt, dan kan het zinvol zijn om je te verdiepen in de mogelijkheden van auto lease. Zeker als je de wagen intensief gebruikt voor je werkzaamheden, wanneer je iedere dag weer veel kilometers maakt of als je bijvoorbeeld veel materialen moet vervoeren, kan een lease auto heel wat voordelen bieden. Zo heb je de mogelijkheid om uit een groot scala aan auto’s te kiezen, en de auto samen te stellen in een uitvoering die past bij jouw wensen en voorkeuren. Maar wat zijn nu eigenlijk de grootste voordelen van een lease auto?

Een vast maandbedrag

Eén van de grootste voordelen van een lease auto is natuurlijk het feit dat je een vast bedrag per maand betaalt, waarmee vrijwel alle kosten van de auto gedekt zijn. Met een lease auto kom je dus niet meer voor onverwachte kosten te staan. Zeker voor zelfstandige ondernemers is dit een fijn en geruststellend idee. Een auto is immers een flinke kostenpost, en als er onverwacht iets gerepareerd moet worden dan kunnen de kosten snel oplopen. Door te leasen weet je precies wat je auto iedere maand kost. Daarnaast rijd je in een nieuwe auto, voorzien van alle moderne gemakken en technieken. 

Een auto met veel ruimte

Wanneer je op zoek bent naar een lease auto met veel laadruimte, dan is een Renault Trafic leasen een goede optie. De Renault Trafic is beschikbaar in zeer veel verschillende versies, zodat je altijd kunt kiezen voor een uitvoering die past bij wat jij nodig hebt. Zo kun je hem bijvoorbeeld inrichten met tussenschotten, een inwendig imperiaal en diverse vloeren, afhankelijk van de eisen die jouw werkzaamheden stellen aan de wagen. Ook kun je gaan voor een extra lange laadruimte en kun je kiezen v oor een enkele of een dubbele cabine.

Een auto van de zaak


Tagged with