Wist jij dat VOG aanvragen ook online kan?

De verklaring Omtrent het Gedrag is een veelgevraagd document door werkgevers. Werkgevers willen vaak een stukje zekerheid wanneer zij personeel aannemen, ze willen zeker weten dat je geen justitieel verleden hebt en dat de door jouw gevulde functie geen belemmering zal zijn in de toekomst. Maar hoe werkt het aanvragen van een VOG verklaring en wanneer wordt deze geleverd? We leggen het je graag uit!

Wanneer een ‘natuurlijk persoon’ een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvraagt, onderzoekt Justis of de aanvrager strafbare feiten heeft gepleegd. Als blijkt dat de aanvrager geen strafbare feiten op zijn of haar naam heeft staan, geeft Justis de VOG af. Is er sprake van strafbare feiten, dan wordt beoordeeld of deze relevant zijn ten opzichte van het doel waarvoor de VOG is aangevraagd. Vervolgens wordt aan de hand van een screeningsprofiel beoordeeld of strafbare feiten een belemmering (kunnen) vormen voor de afgifte van de VOG.

VOG aanvragen via uw werkgever

Het aanvragen van je VOG is best ingewikkeld, meestal vraagt je werkgever deze voor je aan en moet je deze per e-mail bevestigen door in te loggen met je DigiD. Maar wat als de werkgever dit niet voor je doet? Dan heb je twee mogelijkheden.

 • Afspraak maken bij de gemeente: Je moet een afspraak maken bij de gemeente, tegenwoordig moet je dit allemaal online regelen door in te loggen met je DigiD. Toch is het zo dat dit vaak veel tijd vereist en moet je tijd vrij maken voor het maken van een afspraak. Je moet namelijk na het maken van je afspraak fysiek langsgaan bij je gemeente.
   
 • VOG aanvragen: Geen zin om langs te gaan bij de gemeente? Begrijpelijk, zoals we dat zojuist hebben uitgelegd kost dat veel tijd en moeite. Gelukkig kan je jouw VOG aanvragen ook online regelen.

Digitaal VOG aanvragen

Via een commerciele tussenpartij kun je binnen enkele minuten je VOG al aanvragen, houdt wel rekening mee dat je iets meer kosten moet betalen. We leggen je graag uit hoe het in zijn werking gaat.

Stap 1: Vul het VOG aanvraagformulier in.
Stap 2: Betaal de verwerkingskosten van €40,35.
Stap 3: Houdt je e-mail goed in de gaten.
Stap 4: Nadat je de e-mail hebt ontvangen bevestig je deze met DigiD.
Stap 5: Betaal de resterende kosten aan Dienst Justis €33,85.
Stap 6: Je aanvraag is nu ingediend en zal worden gescreend door Dienst Justis.
Stap 7: Ontvang je VOG aanvraag thuis per post!

Hoe wordt mijn VOG aanvraag gescreend?

Tijdens het invullen van het aanvraagformulier kun je screeningsprofielen selecteren, Dienst Justis zal op basis van de jou opgegeven screeningsprofielen controleren en beoordelen of je strafbare feiten hebt gepleegd die een belemmering kunnen vormen voor de functie die je gaat vervullen.

Justis hanteert een zogenoemde “terugkijktermijn”, ze kijken of dit relevant zal zijn voor je (toekomstige) functie. 

Justis maakt tot slot een belangenafweging. Wat weegt zwaarder: het belang van de aanvrager bij het krijgen van de VOG of het risico voor de samenleving als de VOG wordt afgegeven? Justis kijkt hierbij onder andere naar:

 • hoe vaak de aanvrager vanwege relevante strafbare feiten met justitie in aanraking is gekomen;
 • hoe ernstig de feiten zijn;
 • hoelang geleden de feiten zijn gepleegd;
 • de leeftijd van de aanvrager.

Ook de omstandigheden waaronder het strafbare feit is gepleegd kunnen meetellen.

Besluit

Justis beslist namens de minister voor Rechtsbescherming of de aanvrager een VOG krijgt. Als er volgens Justis relevante strafbare feiten zijn gevonden in de beoordeling van uw VOG-aanvraag, dan neemt Justis eerst een voorlopige beslissing om de VOG niet af te geven. Dit wordt ook wel ‘voornemen tot afwijzing’ genoemd. U kunt hier schriftelijk op reageren. Daarna neemt Justis een definitief besluit. Mocht het bij een afwijzing blijven, dan vermeldt Justis altijd waarom de aanvrager geen VOG krijgt. Tegen deze beslissing kunt u in bezwaar gaan.

Als u het niet eens bent met Justis

Als u het niet eens bent met de beslissing van Justis, kunt u daartegen bezwaar maken binnen 6 weken na dagtekening (de datum) van de afwijzing. In uw bezwaarschrift geeft u aan waarom u het niet eens bent met het besluit. Justis zal dan opnieuw een beslissing nemen. Mocht het bij een afwijzing blijven, dan kunt u binnen 6 weken na dagtekening van de ‘beslissing op bezwaar’ in beroep gaan bij de rechtbank. In de afwijzende beslissing op bezwaar staat hoe u dit kunt doen.

Er bestaan twee soorten screeningsprofielen:
een algemeen en een specifiek screeningsprofiel.
Het algemene screeningsprofiel is onderverdeeld in 8 risicogebieden.

 • Informatie
 • Geld
 • Goederen
 • Diensten
 • Zakelijke transacties
 • Proces
 • Aansturen organisatie
 • Personen

 

Wist jij dat VOG aanvragen ook online kan?

Wistjij

Wist jij dat een slotenmaker direct beschikbaar is?

Het meest populaire type slotenmakersdienst voor woningen is waarschijnlijk de installatie van nieuwe sloten. Als u uw nieuwe sloten wilt laten installeren door een erkende en verzekerde slotenmaker, dan is dit het type slotenmaker waarmee u moet gaan.

Slotenmaker die een goede service bied

Slotenmakersdiensten die deze service bieden, omvatten het installeren van nachtschoten, het installeren van combinatiesloten, het installeren van op afstand bedienbare sleutelloze toegangssystemen, het openen en sluiten van kasten, het openen van kluizen, het vervangen van sleutels, enzovoort.

Andere soorten slotenmakersdiensten voor woningen die een optie voor u kunnen zijn, zijn onder meer het ontgrendelen en openen van kluizen, het openen van garagedeuren, het openen van branddeuren, het openen van vrachtwagendeuren, het vervangen of repareren van auto-ontstekingssystemen, het openen van garagedeuren, het openen van motordeuren, enz.

Commerciële sloten worden over het algemeen geïnstalleerd door het bedrijf dat hiervoor een vergunning heeft. Ze zullen een erkende en verzekerde technicus bij u thuis of in het bedrijf laten komen om uw commerciële slot te installeren. Voor commerciële sloten is over het algemeen het gebruik van gespecialiseerd gereedschap vereist en het installatieproces zal vrij complex zijn.

Commerciële sloten zullen veel complexer zijn dan residentiële sloten en u hebt waarschijnlijk een erkende en verzekerde slotenmaker nodig die ervaring heeft met commerciële sloten. Commerciële sloten hebben ook de neiging om iets meer te kosten dan residentiële sloten omdat ze moeilijker te installeren zijn, maar de kosten zullen het uiteindelijk waard zijn.

De meeste slotenmakers bieden 24 uur per dag noodhulpdiensten aan. Veel van deze bedrijven bieden u een breed scala aan opties om uit te kiezen om aan al uw behoeften te voldoen.

Enkele van deze diensten zijn: noodontgrendelingssleutels, kluizen ontgrendelen, verloren sleutels vervangen, sleutels vervangen, verloren sleutels herstellen, nachtschootsloten vervangen, auto’s en vrachtwagendeuren vergrendelen en openen, nachtschoten vervangen, kettingen vervangen en nog veel meer. Ze bieden ook 24 uur per dag telefonische ondersteuning zonder noodgevallen. U kunt vandaag ook een gratis consult inplannen om een ​​van de slotenmakers te ontmoeten.

Wist jij dat een slotenmaker direct beschikbaar is?

Wistjij

Het gebruik van een Elektrische Lockpick Gun

Met een elektrische lockpick gun of lockpick pistol kunt u sloten openen zonder dat u enige voorkennis of ervaring nodig heeft. Let wel op dat het gebruik van een lockpick gun wel voortkomt uit de lockpick sport. Hierbij is een snelle openingstijd niet altijd een garantie. Misschien heb je niet veel oefening nodig om deze lockpick gun te gebruiken maar het kan wel enige tijd duren voordat het slot open gaat. Tevens geeft het ook niet de volledige garantie dat elk slot te openen is met deze lockpick tools.

 

Lockpickgun of Snapgun?

Een lockpicking gun wordt ook wel een snap gun genoemd en dankzij de functionaliteit kunnen alle pennen van een slot tegelijkertijd worden geopend. Het slot kan dan worden geopend met behulp van een klemsysteem. Een gratis, gedetailleerde beschrijving van de functie van de pistolen vindt u onder informatie over het Lockpickpistool.

Met de elektrische lockpick gun van KLOM kunt u snel en eenvoudig sloten openen. Om dit te doen, moet u het hulpstuk volledig in het slot steken. Druk vervolgens voldoende druk uit op de vergrendeling met behulp van een klemsysteem en bedien de hendel van het Lockpick-pistool herhaaldelijk. Als u het sluitpistool correct gebruikt, kunt u het slot binnen enkele minuten openen.

Lockpickguns zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maten. U kunt kiezen tussen handmatige en elektrische lockpick guns. Met elektrische lockpick guns kunt u sneller sloten openen en ze zijn over het algemeen gemakkelijker te gebruiken. Tagged with

Pin tumbler sloten zijn overal om ons heen!

Onze huidige maatschappij is bijna niet meer voor te stellen zonder sloten. Sloten zijn een belangrijk deel van ons dagelijks leven. Ze beschermen onze bezittingen terwijl we aan het werk zijn en de beschermen onze families terwijl we liggen te slapen. 

Ze zijn dus een belangrijk onderdeel van ons leven. Het is daarom ook verstandig om je te verdiepen in de werking van deze sloten zodat je een realistisch beeld hebt van de veiligheid die ze bieden. 

 

Lockpicking sport bloeit op in Nederland!

In Nederland is er een sport waarbij de beoefenaars ervan zich constant verwonderen over het mysterie van sloten. Ze zien het als een uitdaging om deze sloten te verkennen en te overwinnen.
 
Deze mensen hebben al diverse technieken ontdekt waarmee sloten te openen zijn zonder schade toe te brengen aan het slot. Deze sport noemt men lockpicking en het bezit van een set lockpicks en het beoefenen van de sport is volledig toegestaan in Nederland.

Het is een zeer verfijnde sport waar veel geduld en passie voor nodig is. Je kunt je namelijk voorstellen dat het best lastig is om een systeem te overwinnen wat er juist voor ontworpen is om onverslaanbaar te zijn.

 

De moeilijkste puzzel ter wereld is een slot die wacht om gekraakt te worden

Sloten zijn de ultieme puzzel voor mensen die op zoek zijn naar een uitdaging. Een combinatie van creativiteit, geduld en doorzettingsvermogen zijn onmisbaar bij het beoefenen van deze sport. Het is dus een zeer moeilijke sport om kundig in te worden.
 
Maar dat is dan ook juist precies wat het zo leuk maakt!

Pin tumbler sloten zijn overal om ons heen!


Tagged with
Wistjij

Ken jij het codeslot?

Codeslot

We gebruiken ze zelf ook wel misschien voor een dagboekje dat niemand mag lezen, voor je koffer als je op vakantie gaat, maar ook zie je wel bij winkels om de doorgang te kunnen openen naar het magazijn of personeelskamer. Het gaat hier om het codeslot. Ze zijn er in veel verschillende opties en bestaan in de meeste gevallen uit een cijfer combinatie van vier cijfers, of je deze nou moet intikken of in de goede volgorde moet rollen, of ze nou in de deurkruk zitten verwerkt of met een speciaal kastje naast de deur of boven de deurkruk zitten gemonteerd. Al deze varianten zijn voorbeelden van een codeslot. Een codeslot wordt dus voor verschillende manieren gebruikt en dan vooral om deuren af te sluiten voor onbevoegde. Ook zijn er kluizen die pas open willen als je de juiste cijfercombinatie ingetypt hebt of in de goede volgorde hebt gerold.

Bruggen en wijken

Ook heb je slotjes bruggen deze hangen verliefde koppels dan aan een speciale brug waar nog veel meer sloten hangen om zo hun liefde voor elkaar te uiten. Sommige bruggen hangen helemaal vol met deze slotjes. Ook zijn er in bepaalde (dure) wijken of in wijken en of plaatsen waar veel inbraken gepleegd worden dat mensen hun huis beveiligen met een alarm dit alarm kan je afsluiten door ook de juiste cijfercombinatie in te voeren in het codeslot die dan het alarm afsluit en je gewoon weer in huis kunt komen, verlaat je het huis weer dan stel je het alarm weer in.

Soorten codesloten 

Een codeslot is het algemene woord voor alle codesloten die verkrijgbaar zijn, zo heb je elektrische codesloten, deze moet je dus handmatig intikken waardoor deze de vergrendeling er automatisch vanaf haalt als de combinatie goed is. Ook is er een code hangslot deze variant wordt voornamelijk bij koffers gebruikt en dus ook bij slotjesbruggen. Ook is er nog een codeslot voor een locker deze is dus veel gebruikt voor een kluisje.

Naast een codeslot zijn er natuurlijk nog veel meer soorten sloten die we ook dagelijks gebruiken. De meest voorkomende sloten zijn nog steeds de sloten die we moeten openen door middel van een sleutel te gebruiken. Sommige mensen hebben ook sleutelbossen vol met verschillende sleutels. Ook zijn er automatische sloten waar je een speciaal soort sleutel voor moet houden die het slot dan kan laten ontgrendelen, deze manier wordt ook wel veel bij flats gebruikt alleen of in combinatie met een normaal sleutelslot.

Ken jij het codeslot?


Tagged with

Een goed cilinderslot om beveiligers buiten te houden

Een cilinderslot, de uitkomst voor u! 

Wanneer u een eigen woning of bedrijf heeft dan wilt u zich hierbinnen natuurlijk veilig voelen. Wanneer u zich veilig voelt in uw eigen woning, dan voelt u zich veel meer op uw gemak en dat is natuurlijk heel belangrijk. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat wanneer u uw werk of uw eigen zaak verlaat, u wilt dat uw spullen veilig staan. Niets is natuurlijk vervelender dan een inbraak en gelukkig heeft u dit ook deels in eigen hand. Wanneer u goede sloten aanschaft, is de kans op een inbraak namelijk vele malen kleiner. Wanneer u een cilinderslot aanschaft bent u verzekerd van deze veiligheid. U hoeft zich absoluut geen zorgen meer te maken over uw eigendommen in uw woning of zaak wanneer u er niet bent, een cilinderslot is van hoge kwaliteit dus zal uw spullen goed beschermen. Er zijn verschillende topmerken sloten, bijvoorbeeld DOM en Mauer. Daarnaast zijn er ook nog sloten die u op maat kunt maken. Denkt u bijvoorbeeld eens aan de DOM IX Saturn, dit slot kunt u helemaal naar uw eigen wensen laten aanpassen en dat is wel zo gemakkelijk. Wanneer u het slot wilt voorzien van anti-manipulatiedraaiknoppen dan is dit heel goed mogelijk. Ook wanneer u uw sloten graag gelijk sluitend wilt laten maken dan is dit geen probleem. Daarnaast kunt u ook nog eens voor gecertificeerde sloten kiezen. Gecertificeerde sloten zorgen voor nog meer veiligheid. Ze zijn namelijk voorzien van het veiligheidskeurmerk. Dit betekent dat deze sloten niet gemakkelijk nagemaakt kunnen worden en de sloten zullen ook nog eens uitstekend sluiten. Het is alleen mogelijk om het slot na te laten maken wanneer u beschikt over het bijbehorende certificaat, dit zorgt natuurlijk voor erg veel veiligheid.

Het bestellen van het cilinderslot

Wanneer u ervan overtuigd bent dat een cilinderslot uw huis of eigen zaak zal voorzien van een goede beveiliging dan is het verstandig om dit slot aan te schaffen. U kunt dit slot erg eenvoudig online aanschaffen, daarnaast kunt u bij een goed bedrijf ook nog eens een keuze maken uit veel verschillende producten. Waarschijnlijk heeft het bedrijf een erg breed assortiment met veel producten, op deze manier kunt u rustig een keuze maken voor het perfecte slot voor uw huis of bedrijf.

Een goed cilinderslot om beveiligers buiten te houden


Tagged with
Wistjij

alarmsystemen

U bent op zoek naar een professionele alarminstallateur omdat u een professioneel alarmsysteem of alarminstallatie wilt laten installeren in uw woning of bedrijf? De alarmsystemen van de alarminstallateurs van Ramcom Security zijn van optimale kwaliteit en voldoen aan alle technische vereisten die u van een alarm installatie verwacht.

U bent op zoek naar een professionele alarminstallateur omdat u een professioneel alarmsysteem of alarminstallatie wilt laten installeren in uw woning of bedrijf? De alarmsystemen van de alarminstallateurs van Ramcom Security zijn van optimale kwaliteit en voldoen aan alle technische vereisten die u van een alarm installatie verwacht.

alarmsystemen


Tagged with