Wistjij
Image default
Aanbiedingen

5 tips en tricks voor het inrichten van uw Fortigate Firewall

Voor het beveiligen van uw netwerk tegen gevaarlijke verkeersstromen is uw keuze gevallen op een Fortigate Firewall. Top! Maar hoe richt u uw Fortigate Firewall nu zo in dat deze perfect is afgestemd op de beveiliging van uw netwerk? In deze blog geven wij 5 tips en tricks waarmee u Fortigate Firewall op maat afstemd op uw bedrijfsnetwerk. Elk punt wordt uitgebreid toegelicht zodat u direct aan de slag kan met het inrichten van uw Fortigate Firewall.

  1. Administrator Settings

Bij het inrichten van uw persoonlijke Firewall raden wij aan om de SSH en HTTPS gates te wijzigen van de standaard port naar een alternatief. Gebruik in dit geval bijvoorbeeld poort 4443 voor HTTPS in plaats van poort 443. Voor SSH wordt aangeraden port 4422 te gebruiken in plaats van poort 22. Op deze wijze zijn ze moeilijker te achterhalen. Tip! Zorg er wel voor dat er geen redirects aan staan richting deze poorten!

  1. Two-Factor authentication

Bij het installeren van de Fortigate Firewall staat de two-factor authentication standaard uit. Het is aan te raden dit aan te zetten zodat u extra beveiligd bent tegen gevaarlijke verkeersstromen die uw netwerk proberen binnen te dringen.

  1. Security Fabric

Security Fabric is de samenwerking van componenten en consolidatie van Dashboards in 1 overzichtelijk platform. Dit is tevens de visie van Fortinet. Het wordt aan te raden om dit te gaan gebruiken. Het gebruik van Security Fabric bespaart enorm veel tijd en vergroot het inzicht.

  1. Local Admin type

In het geval van uitdiensttreding van personeel kan je als bedrijf het risico lopen dat een desbetreffend adminaccount blijft bestaan. Beperk dit risico door ook het aantal local admins te beperken. Het wordt aangeraden dit aan te passen naar LDAP of Radius.

  1. Continuïteit behouden

Mocht u nog geen back-up line hebben ingesteld, overweeg dit dan wel. Mocht de hoofd line uitvallen dan kan dit dynamisch overgeschakeld worden naar een back-up line middels link-monitoring. Tegenwoordig bestaan er zelfs 4G backups. Er zijn genoeg alternatieven qua beschikbaarheid.

Fortigate Service van Fundaments

Beschik jij nog niet over een Fortigate Firewall? Bezoek dan de website van Fundaments. Op Fundaments.nl vindt u een divers aanbod van hoogwaardige Cloud-oplossingen en diensten. Zo ook Fortinet Fortigate Service op het gebied van Firewalls. Wacht niet langer en beveilig uw bedrijf nu tegen ongewenst verkeer.

 

https://www.fundaments.nl/

Gerelateerde artikelen

bovenaan in google met Click to Business

Je voetbalskills verbeteren? Zo doe je dat!

Hoe creƫer ik meer ruimte in een magazijn?