Wistjij
Wijn

3 redenen waarom je dure rode wijnglazen zou kopen?

Rode wijnglazen kan je lekker goedkoop bij de Action of de Blokker halen, maar het is ook mogelijk om ze te kopen in een speciaal winkel. In de stad kom je bijna geen speciaal winkels op het gebied van wijnglazen meer tegen, maar online nog wel. Maar waarom zou je hier veel geld neerleggen voor rode wijnglazen terwijl je voor een paar euro glazen hebt bij de Action?

1 De wijn smaakt beter in dure rode wijnglazen.

Het klinkt bijna als een fabeltje de wijn blijft tenslotte hetzelfde? Neem de proef eens op de som en schenk de rode wijn eens in bij een duur wijnglas en een goedkoop wijnglas. Je merkt echt een verschil als je echt kristalglas neemt. Kristalglas verwerkt zuurstof en geurtjes van buitenaf op een andere manier dan met gewoon glas. Je proeft dit terug in de rode wijn en daardoor smaakt de wijn echt beter in dure rode wijnglazen.

2 De levensduur van de dure rode wijnglazen is langer.

Doe goedkope wijnglazen in de vaatwasser en de kans is groot dat ze na een paar keer al versleten zijn. Maar ook met de handwas slaat er al een stukje van de rand af. Goedkope rode wijnglazen betalen zichzelf uit door veel minder lang mee te gaan. Het glas krast ook veel sneller en voor je het weet is het tijd voor een nieuw paar rode wijnglazen. Je denkt nu waarschijnlijk dan koop ik gewoon een paar nieuwe wijnglazen. Maar vanaf € 5 per glas heb je ook kristalglas dat wel lang meegaat. Uiteindelijk betalen de dure rode wijnglazen zichzelf dus vanzelf terug. Vooral als je een regelmatige wijndrinker bent!

3 Mooier design om naar te kijken.

Het design van dure rode wijnglazen ziet er gewoon heel anders uit. De goedkope rode wijnglazen zijn vaak van dun glas gemaakt en zien er daardoor al anders uit. Maar voor dure rode wijnglazen worden ook vaak echte designers ingeschakeld. Ze denken echt goed na over de ontwikkeling van rode wijn in een wijnglas. Op basis hiervan maken ze de mooiste ontwerpen die echt een verschil maken vergeleken met goedkope rode wijnglazen.

3 redenen waarom je dure rode wijnglazen zou kopen?