Wistjij
Image default
Zakelijk

3 bijzondere vergaderlocaties voor een succesvolle vergadering

Je bent van plan om een vergadering te organiseren. Daarvoor ben je op zoek naar nét die ene bijzondere locatie waarbij iedereen blij verast wordt en er een onvergetelijke vergadering van start gaat. Het kan zijn dat je naar een kleinere vergaderlocatie op zoek bent, of juist een grootschalige locatie zoekt voor een congres of ander zakelijk evenement. Wij hebben 4 bijzondere en inspirerende vergaderlocaties voor jou op een rijtje gezet.

Waarom juist een bijzondere vergaderlocatie?

Vergaderingen zijn niet altijd leuk en kunnen soms een hoop energie vergen. Ze kunnen langdradig en saai zijn, terwijl ondertussen al je andere werk stil komt te liggen. Maar vergaderingen kunnen ook heel leuk, inspirerend en zinvol zijn. Deze zullen zeer effectief zijn en vol (goede) verassingen zitten. Deze vergaderingen gaan niet alleen om praten, ondertussen netwerken en verhalen aanhoren, ze kunnen zo veel meer zijn. Een grote rol hierin speelt de omgeving waarin jij een vergadering houdt of hebt. Het is namelijk een stuk interessanter, meer inspirerend en motiverend om op een locatie te vergaderen waarbij je goede koffie, een mooie (bijvoorbeeld natuur) omgeving hebt en wellicht een culinaire versnapering een rol speelt. Een bijzondere vergaderlocatie heeft een positief effect op je vergadering. Het zorgt voor inspiratie en energie, wat goede nieuwe ideeën kan opleveren.

 

#1: De Ruwenberg (Noord-Brabant)

In Noord-Brabant is businesshotel De Ruwenberg prachtig gelegen op landgoed De Ruwenberg. Je kunt er een ideaal vergaderarrangement starten, die tot in de puntjes verzorgt zal zijn. De locatie is goed te bereiken voor zowel auto, als openbaar vervoer. Wat De Ruwenberg uniek maakt is dat het in een rijk groene omgeving ligt die zal zorgen voor ontspanning en inspiratie. Het is er stil en rustgevend, want ideaal is als de focus volledig op jouw zakelijk event moet komen te liggen. Om het event tot een nog groter succes te maken, is het mogelijk om een culinaire beleving toe te voegen. Organiseer jij een vergadering voor medewerkers binnen jouw bedrijf en wil je verbintenis en effectieve samenwerkingen stimuleren? Dan is het ook mogelijk om teambuildingactiviteiten aan het zakelijk evenement toe te voegen.

#2: Grytte Bloemenheuvel (Driebergen-Zeist, Utrecht)

Grytte Bloemenheuvel zit gevestigd in Driebergen (Utrecht). Deze locatie is ideaal, want het treinstation (Drieberg-Zeist) ligt binnen 5 minuten loopafstand van deze prachtige en groene locatie. Ben je met de auto? De Bloemenheuvel ligt naast de A12, erg handig als jouw gasten met de auto reizen. Grytte Bloemenheuvel beschikt over verschillende ruimtes. Voor jou als loopbaan coach is er bijvoorbeeld een coachkamer die uitermate geschikt is voor 1-op-1 gesprekken, maar er zijn ook vergaderruimtes voor 8 – 12 personen. De ruimtes hebben een huiselijke, Scandinavische look die erg inspirerend is. Organiseer je een iets grotere vergadering? Dan is de prachtige serre ook beschikbaar. Deze is omringt met glazen ramen en deuren en geeft een vertrouwd en fijn gevoel. In de winter (of het najaar) is er de mogelijkheid om het openhaardje aan te steken. De ruimte is (net zoals alle andere vergaderruimtes) voorzien van IT-gemakken als een smartboard, whiteboard, beamer enzovoort. De achterzijde van het gebouw heeft een prachtig uitzicht over een rijkelijk groene omgeving inclusief golfbaan. Deze golfbaan zorgt niet voor afleiding, want deze hoort bij het landgoed en is niet in gebruik. Een echte aanrader, ja dat is deze handige en mooie locatie zeker.

 #3: Oranjerie Hydepark (Doorn, Utrecht)

Last but not least: Oranjerie Hydepark in Doorn. Deze prachtige en eeuwen oude oranjerie ligt op een uniek landgoed in midden-Nederland. Dit is echt een bijzondere locatie, want het is gebouwd in 1887 in de Franse Lodewijk XIV-stijl. Het landgoed is in 1885 gekocht door de Amsterdamse bankier Hendrik Maurits Jacobus van Loon. Hij liet vrijwel meteen deze oranjerie bouwen om zijn exclusieve Zuid-Europese planten en bomen te beschermen tegen het Nederlandse klimaat. Helaas is het landhuis in de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest, maar gelukkig is de oranjerie wel intact gebleven. Deze is nu ter beschikking voor exclusieve, kleinschalige zakelijke bijeenkomsten (als vergaderingen). Even je hoofd legen tijdens de pauze? Loop een rondje op het landgoed. Deze heeft een prachtig prominent huis met gracht eromheen en is voorzien van een mooie en onderhouden tuin. Iets langer rondje lopen? Dan kun je altijd het prachtige bos in gaan. 

Kortom, 3 fraaie en unieke vergaderlocaties die op ieder zijn eigen manier inspirerend zijn en tegelijkertijd rust geven.